blog

Anneke Hendriks

Start before you’re ready… of niet?

“Ik heb al een Instagram account maar deze staat nog op non-actief”, vertelde Anneke mij in ons kennismakingsgesprek. “Waarom?” “Omdat ik eerst professionele foto’s wil van mezelf”.

Het werd mij tijdens ons kennismakingsgesprek meteen duidelijk dat ik met een ondernemer te maken had die de start van haar bedrijf goed wilde aanpakken. Haar logo was al gemaakt en hier moesten bijpassende foto’s bij komen.

“Ik heb bewust gekozen voor het symbool van de zon. Naast dat ik erg van de zon houd, staat het voor mij voor: energie, kracht, rust en warmte. Als de zon schijnt zijn de mensen vrolijker en gelukkiger. Zonlicht zorgt immers voor de aanmaak van endorfine, oftewel het gelukshormoon”.

Het eerste plan en de hierbij passende locatie voor de fotoshoot werden ons meteen duidelijk: zonsondergang. Hoe tof om het logo tot leven te brengen met behulp van dit soort portretten! De warmte van de zon, de kleuren die volledig passen bij de branding en het gevoel wat Anneke wil uitstralen met haar bedrijf. 

persoonlijk branding portret
brandingshoot portret zakelijk

WARM, TOEGANKELIJK & PROFESSIONEEL

Naast de warme zonsondergang sessie hebben we bij Anneke thuis de andere foto’s te maken. Ze zal veel van haar werkzaamheden vanuit huis uitvoeren. Ook hier hielden we weer rekening met het warme gevoel door middel van kleuren en styling.

De week voor de shoot heb ik meerdere appjes van Anneke ontvangen met vragen over kleding en styling. Hierin geef ik altijd advies wat het beste bij jouw bedrijf past. Ook heb ik een paar extra tips gegeven m.b.t. make-up en help ik bij het zoeken van de beste locaties/plekjes in en rondom het huis.

Ik probeer altijd zoveel mogelijk verschillende beelden te schieten bij een brandingshoot, zodat je wat variatie hebt voor jouw website en/of social media. Denk bijvoorbeeld aan meerdere locaties, kledingsetjes en accessoires. 

persoonlijk branding portret

LIEVE WOORDEN

Van anneke

“Tijdens onze eerste kennismaking voelde ik meteen dat we een klik hadden en wist ik dat jij begreep wat ik belangrijk vond en had ik meteen vertrouwen dat het wel goed zou komen bij jou. Dit is dan ook zeker terug te zien in het resultaat!
 
De foto’s zijn nog mooier als ik van tevoren had gedacht, ik ben er echt onwijs blij mee! Ik krijg ook veel complimenten over de foto’s en het mooiste vind ik dat de mensen zeggen: ‘ook al zijn het allemaal andere foto’s, het is toch dezelfde stijl en past allemaal bij elkaar.’ Dat is dus precies wat ik wilde met mijn branding shoot!
 
Wat ik uniek aan jou vind is dat je erg toegankelijk bent, je denkt ontzettend goed mee en je geeft me daarmee vertrouwen. Zowel voor als tijdens de shoot. Ik vond het bijvoorbeeld soms wat ongemakkelijk om steeds maar weer zo te lachen voor de camera, maar hier heb je me goed bij geholpen wat ten goede is gekomen van de foto’s. Je hebt oog voor detail en ik vond het persoonlijke contact met je erg prettig. Ik kon je gewoon appen met vragen over bijvoorbeeld de kleding, decoratie of zelfs make-up.
 
Heel prettig dat je zo wilt meedenken en je geeft echt goede tips! Dit heeft zeker bijgedragen een de kwaliteit van de foto’s, want die zijn echt top!”
persoonlijk branding portret
persoonlijk branding portret
persoonlijk branding portret